logo
UNDVIK FÄLLOR

Filmer

Policygruppen

Oseriösa aktörer i städbranschen är ofta ofattbart billiga. Så billiga att det är för bra för att vara sant. Men de skadar städbranschen på lång sikt. Genom att upphandla tjänster från oseriösa företag riskerar du att stödja svartarbete, orimliga arbetsvillkor för de anställda, skattebrott och utnyttjandet av utsatta grupper i samhället. Du riskerar också att bidra till att de seriösa företagen konkurreras ut.

Men oroa dig inte! Vi har tagit fram information om hur du undvika detta. Tillsammans har Almega Serviceföretagen, Kommunalarbetareförbundet och Fastighetanställdas förbund, med stöd från Ekobrottsmyndigheten. Migrationsverket, Arbetsmiljöverket och Skatteverket, tagit fram en film med råd för att undvika oseriösa företag vid privata och offentliga upphandlingar. I detta unika samarbete mellan arbetsmarknadens parter såväl som berörda myndigheter vill vi främja seriösa företag på marknaden, och sätta stopp för oseriösa aktörer som sätter branschens villkor på spel.

Stora Branschgruppen

Varje år upphandlas varor och tjänster för mer än 600 miljarder kronor i Sverige. Av de pengarna fuskas 100 miljarder kronor bort. Ekonomisk brottslighet undergräver demokratin.

Filmen har tagits fram av Skatteverket i samarbete med myndigheter och branschorganisationer i stora bransch gruppen