logo
UNDVIK FÄLLOR

Undvik fällor

Policygruppen

Oseriösa aktörer i städbranschen är ofta ofattbart billiga. Så billiga att det är för bra för att vara sant. Men de skadar städbranschen på lång sikt. Genom att upphandla tjänster från oseriösa företag riskerar du att stödja svartarbete, orimliga arbetsvillkor för de anställda, skattebrott och utnyttjandet av utsatta grupper i samhället. Du riskerar också att bidra till att de seriösa företagen konkurreras ut.

Men oroa dig inte! Vi har tagit fram information om hur du undvika detta. Tillsammans har Almega Serviceföretagen, Kommunalarbetareförbundet och Fastighetanställdas förbund, med stöd från Ekobrottsmyndigheten. Migrationsverket, Arbetsmiljöverket och Skatteverket, tagit fram en film med råd för att undvika oseriösa företag vid privata och offentliga upphandlingar. I detta unika samarbete mellan arbetsmarknadens parter såväl som berörda myndigheter vill vi främja seriösa företag på marknaden, och sätta stopp för oseriösa aktörer som sätter branschens villkor på spel.

Vill du veta hur du kan undvika att anlita oseriösa företag? Se filmerna, vägledningarna och övrigt som policygruppen i städbranschen. Gilla och dela om du håller med!