logo
UNDVIK FÄLLOR

På gång i Almega Serviceföretagen

Almega Serviceföretagen har tagit det nya året med storm. För oss har det nya året inneburit stora interna förändringar, som vi hoppas ger utdelning också på vårt externa arbete. I mitten av december anslut Pernilla Enebrink till kansliet i rollen som näringspolitisk expert, och i mitten av februari lämnar Andreas Eriksson över stafettpinnen till Michelle Lundkvist som press- och kommunikationsansvarig.

Även i våra delbranscher sker en del förändringar. Efter många års trogen tjänst har Eva-Karin Dahl valt att kliva av posten som ordförande för Almega Hemserviceföretagen. Ny ordförande kommer att väljas på årsmötet i vår, till dess har Tjoffe Sjögren, Städarna, klivit in som t.f. ordförande.

Några nyheter från medlemsföretagen involverar bland annat den språkapp Sodexo har tagit fram för att de anställda ska lära sig svenska. Det går att läsa mer om här. Glädjande att våra medlemsföretag fortsätter kämpa för en stärkt integration i Sverige varje dag.

I vår kommer även Riksrevisionen inleda en granskning av Rut-avdraget och om det haft de önskade effekter man velat. Därför kommer vi att bjuda in Riksrevisionen för en mer ingående dragning under det första kvartalet. Vi välkomnar granskningen och kommer samarbeta med Riksrevisionen till det yttersta för att den blir ordentligt genomförd. I övrigt fortsätter vårt opinionsbildande arbete för bättre företagsklimat.

Är du upphandlare eller arbetar du på något sätt med offentlig upphandling? Missa inte vår upphandlingsguide. Så kan du hålla städbranschen ren från oseriösa företag och stärka kvaliteten i dina städupphandlingar. Läs mer här. 

Comments are closed.