logo
UNDVIK FÄLLOR

Norrlands Miljövård blev Årets Städföretag 2018

Under Stora Städbranschdagen tidigare i höstas, arrangerad av Almega Städföretagen, valdes Norrlands Miljövård till Årets Städföretag 2018. Priset delades ut under högtidliga ceremonier vid Gröna Lundsteatern i Stockholm. Det är Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet som delar ut det nya priset, skriver Almega Städföretagen i ett pressmeddelande.

 – Norrlands Miljövård är ett företag som kombinerar socialt ansvarstagande med en tydlig idé om entreprenörskap. I över fyrtio år har de varit en ledstjärna, nu kan de skörda frukterna av deras arbete. De är en ambassadör för branschen, sa Emma Unevik, ordförande Almega Städföretagen, i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att Norrlands Miljövård vinner Årets Städföretag. De lever upp till alla prisets kriterier som vi gemensamt beslutat och är ett företag som leder vägen för ansvar och hållbarhet, sa Magnus Pettersson, ordförande Fastighetsanställdas Förbund.

– Norrlands Miljövård visar att företagande och ansvarstagande går hand i hand. De är ett seriöst företag i en bransch med utmaningar. Därför är vi glada över att de tar hem priset i år, avslutade Lars Fischer, gruppchef Kommunalarbetareförbundet.

Representanter från arbetsgivarna i Almega Städföretagen och fackförbunden Fastighets och Kommunal har varit jury för priset, skriver Almega Städföretagen i pressmeddelandet.  I ett första steg var allmänheten välkommen att nominera vinnare, och i ett andra steg valde juryn att nominera tre av de företagen. Av inskickade förslag hade juryn nominerat tre företag till priset; Inspira AB, Stockholm. HSB Städ i Stockholm, Stockholm. Norrlands Miljövård, Kramfors.

Det nominerade företagen ska vara auktoriserade städföretag och juryn uppgift var att särskilt titta på följande kriterier.
• Arbetsmiljöarbetet
• Miljöarbetet
• Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY- och yrkesbevis
• Välordnad och god ekonomi
• Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

Comments are closed.